Praktijkinfo

Werkwijze

Rozemarijn Voedingsadvies praktijkinfo

Kennismakingsgesprek

In het vrijblijvende kennismakingsgesprek bespreken we de wensen en doelen en wederzijdse verwachtingen, met toelichting op de werkwijze tijdens het advies en coaching traject. Als de cliënt besluit door te gaan, wordt vaak gevraagd om een week lang een voedingsdagboek bij te houden. 

Afsluitend komen ook de meer algemene zaken zoals tarieven, afspraken en algemene voorwaarden aan de orde.

 

Intake

Bij de intake staat de specifieke hulpvraag van de cliënt centraal. Het ontstaan van onder- of overgewicht, eventuele klachten, vragen over leefstijl en (gezonde) voeding, mate van bewegen en voedingsgewoonten. Er worden metingen verricht zoals gewicht, vetpercentage en BMI. De gegevens uit het (eventueel) bijgehouden voedingsdagboek worden besproken. 

Op basis van al deze gegevens wordt een behandelplan samengesteld, met een voedingsadvies speciaal op maat gemaakt. Het doel wordt afgebakend en, heel belangrijk, de persoonlijke motivatie wordt besproken. Voldoende persoonlijke motivatie is nodig om de adviezen in het behandelplan ook vol te houden! 

 

Silvia "Het is fijn om handvaten te krijgen die bij jou passen. Om een hoop informatie te krijgen die je in de praktijk goed kan gebruiken".

 

Vervolgconsulten

Elk consult bestaat uit een aantal vaste elementen die terug komen, zoals de metingen van gewicht en BMI en het wegen. Daarnaast wordt besproken wat goed gaat en wat nog meer aandacht mag krijgen. De cliënt kan per consult zelf aangeven wat de belangrijkste bespreekpunten zijn. Ook als er bijvoorbeeld een vakantie of restaurantbezoek in aantocht is of andere situaties die invloed kunnen hebben op de voeding en / of het gedrag.

 

Afronding en stok achter de deur

Belangrijkste is het aanpassen van voedingspatronen en –gedrag en het creëren van bewustzijn over wat en hoeveel je eet. In gezamenlijkheid wordt het moment voor afronding van het traject bij Rozemarijn voedingsadvies en coaching bepaald. Dat is meestal als het aangepaste gedrag en het bewustzijn tot nieuwe routine zijn geworden en /of als bepaalde doelen zijn bereikt. Daarna is er eventueel nog de ‘stok achter de deur’. Een kort weegconsult om de vorderingen op de lange termijn in de gaten te houden. Als er nog vragen zijn of zich moeilijke situaties voordoen kunnen die worden behandeld.

 

Eenmalig persoonlijk voedingsadvies

Voor wie een eenmalig persoonlijk voedingsadvies wil zijn er ook mogelijkheden bij Rozemarijn voedingsadvies en coaching. Er wordt gevraagd een week lang een voedingsdagboek bij te houden. Dit wordt samen met de gegevens uit het gesprek verwerkt tot een voedingsanalyse met een persoonlijk voedingsadvies.

In dit advies gesprek wordt gekeken naar zaken als voedingsgewoonten, beweegpatroon, leefstijl en wordt informatie gegeven over gezonde voeding en leefgewoonten.

 

Anoniem "Met een leuke groep mensen deze cursus gevolgd. Duidelijke achtergrond info over eten, heerlijke recepten en dagmenu's om structuur en balans in je dag te krijgen. Sonja ziet elke verbetering als iets positiefs. Dat helpt ook als het even niet zo lekker gaat. Een aanrader voor iedereen die een fitter leven wil en het voedingspatroon wil veranderen".

 

Groepscursussen 'vitaal en fit door de overgang'

In klein groepsverband samen werken aan overgangsklachten en overgewicht, aan een vitaal en fit lichaam en aan meer hormoonbalans in je leven. De groepsdimensie werkt motiverend, is gezellig en is prettig om ervaringen uit te wisselen. Onderwerpen die onder andere aan bod komen:

# Leefstijl- en voedingsadviezen m.b.t. overgang

# Leren samenstellen volwaardig dagmenu speciaal voor hormoonbalans

# Verminderen en omgaan met overgangsklachten

# Aanpak emotie-eten en omgaan met verleidingen

# Info over verkleinen van gezondheidsrisico's zoals osteporose en hart- en vaatziekten

# Workshop en extra verrassing

# Diverse metingen, w.o. gewicht, BMI, spiermassa en vetpercentage

# Elke bijeenkomst menu's met lekkere, gezonde, makkelijke recepten

# Incl. koffie, thee, workshop en alle cursusmaterialen

# 6 bijeenkomstem, 2 individuele momenten

Aanbod in 2022:

Januari: maandagavond (24-1, 31-1, 7-2, 21-2, 7-3, 21-3), donderdagavond (27-1, 3-2, 10-2, 24-2, 10-3, 24-3) en vrijdagochtend (28-1, 4-2, 11-2, 25-2, 11-3, 25-3). Voor deze data vindt inschrijving, invullen en analyse voedingsdagboek en intake plaats.

Mei: maandagavond (2-5, 9-5, 16-5, 30-5, 13-6, 27-6), vrijdagochtend (6-5, 13-5, 20-5, 3-6, 17-6, 1-7). Voor deze data vindt inschrijving, invullen en analyse voedingsdagboek en intake plaats.

September: maandagavond (26-9, 3-10, 10-10, 17-10, 31-10, 14-11), donderdagavond (29-9, 6-10, 13-10, 20-10, 3-11, 17-11) en vrijdagochtend (30-9, 7-10, 14-10, 21-10, 4-11, 18-11). Voor deze data vindt inschrijving, invullen en analyse voedingsdagboek en intake plaats.

Is er interesse om op een andere dag of tijd met een (zakelijke) groep deze cursus (online) te volgen, neem contact op voor de mogelijkheden! Denk aan een groep met vriendinnen, collega's, etc. Dit kan al met een groep vanaf 4 personen.

Locatie cursus: Molenberg 25, Rhenen | Tijd: avond 19.45 uur inloop, koffie-thee en weegmoment, start 20.00 einde ca. 21.30 uur. Ochtend 9.00 uur inloop, koffie-thee en weegmoment, start 9.15 uur einde ca. 10.45 uur.

 

Groepscursussen afvallen 'fit en vitaal'

In klein groepsverband samen werken aan je doelen, aan een fit en vitaal lichaam en aan meer balans in je leven. Een complete cursus met leefstijl-, beweeg- en voedingsadvies. De groepsdimensie werkt motiverend en is gezellig. Er is volop ruimte voor eigen inbreng. Onderwerpen onder andere die aan bod komen:

# Aanpak emotie eten en omgaan met verleidingen

# Leren samenstellen volwaardig dagmenu

# Etiketten lezen

# Uitleg koolhydraten, vetten en eiwitten, vocht en zout

# Mindfull eten

# Voeding en hormonen

# Workshop gezonde tussendoortjes maken

# Diverse metingen, w.o. gewicht, BMI, spiermassa en vetpercentage

# Elke bijeenkomst menu's met lekkere, gezonde, makkelijke recepten

# Incl. koffie, thee, workshop en alle cursusmaterialen

# 6 bijeenkomsten, 2 individuele momenten

Aanbod in 2022:

Januari: dinsdagavond (25-1, 1-2, 8-2, 22-2, 8-3, 22-3) en woensdagochtend (26-2, 2-2, 9-2, 23-2, 9-3, 23-3). Voor deze data vindt inschrijving, invullen en analyse voedingsdagboek en intake plaats.

Mei: dinsdagavond (3-5, 10-5, 17-5, 31-5, 14-6, 28-6) en woensdagochtend (4-5, 11-5, 18-5, 1-6, 15-6, 29-6). Voor deze data vindt inschrijving, invullen en analyse voedingsdagboek en intake plaats.

September: dinsdagavond (27-9, 4-10, 11-10, 18-10, 1-11, 15-11) en woensdagochtend (28-9, 5-10, 12-10, 19-10, 2-11, 16-11). Voor deze data vindt inschrijving, invullen en analyse voedingsdagboek en intake plaats.

Is er interesse om op een andere dag of tijd met een (zakelijke) groep deze cursus (online) te volgen, neem contact op voor de mogelijkheden! Denk aan een groep met vriend(en/innen), collega's, etc. Dit kan al vanaf 4 personen.

Locatie cursus: Molenberg 25, Rhenen | Tijd: avond 19.45 uur inloop, koffie-thee en weegmoment, start 20.00 einde ca. 21.30 uur. Ochtend 9.00 uur inloop, koffie-thee en weegmoment, start 9.15 uur einde ca. 10.45 uur.

 

Antoinette "Super leuk om samen met een groep te werken aan je doel om gezond te gaan leven. Interessante informatie over een gezonde lifestyle in combinatie met bootcamp en twee persoonlijke coaches die je motiveren het beste uit je te halen".

 

Online advies

Bij Rozemarijn voedingsadvies en coaching is ook een online traject mogelijk. De intake is wel live en alle consulten vinden daarna via de e-mail plaats. Een combinatie van online advies en consulten in de praktijk of aan huis kan ook, net wat de cliënt prettig vindt.

 

**Bij elk traject geldt dat er altijd telefonisch, app en e-mail contact tussentijds mogelijk is. Dit is een service waar geen extra kosten voor worden gerekend. 

 

Kinderkook-, en creaworkshops

In een ongedwongen omgeving gezellig, gezond en lekker kokkerellen. Elke keer een ander thema en de recepten krijgen de kinderen mee naar huis, zodat ze ook thuis hun kookkunsten kunnen vertonen! Elke 1e woensdagmiddag van de maand, speciaal voor kinderen van 3 tot 12 jaar, kosten € 7,50 per kind. Aanmelden kan min. 1 week van te voren door te bellen of mailen 06-39886829, sonja@rozemarijnvoedingsadvies.nl.

Oudere kinderen, groepen en kinderfeestjes (op locatie) zijn ook mogelijk. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

Vitras 'Afvallen in vier stappen'

Groepscursus, vier bijeenkomsten, kleine groep. Een speciaal ontwikkelde complete cursus voor Vitras door BGN-gewichtsconsulenten. Voor wie het fijn vindt om in groepsverband met succes op gezond gewicht te komen en te blijven. Met ondersteuning door groepsgenoten, ruimte voor eigen ervaringen en altijd een gezond hapje te proeven. Je motiveert elkaar en samen afvallen helpt als 'stok achter de deur'.

Onderwerpen die o.a. worden behandeld zijn: samenstellen volwaardig menu, koolhydraten, vetten, eiwitten, vetten, gezonde leefstijl, beweging, tussendoortjes, mindfull eten, omgaan met verleidingen, emotie- eten, etiketten lezen, 4 x weegmoment (niet verplicht).

Vitras leden ontvangen 10% korting. Vitras heeft een bonus voor wie start begin 2017. Als je samen start met een vriend(in) / familielid /collega etc. dan ontvangt de 2e persoon 50% vriendenkorting van Vitras.

 

Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden zijn opvraagbaar via mail of worden tijdens de intake overhandigd en getekend voordat het coaching traject begint. Als er vragen over zijn kunnen die altijd gesteld worden, binnen 2 dagen wordt uw mail beantwoord of wordt u terug gebeld.